Sastojci (1 porcija)

  • 50 g kuhani slanutak
  • 100 g pilećih prsa
  • 1 kuhano jaje
  • 1 šaka svježeg špinata
  • 1/4 avokada
  • 1/4 krastavca
  • 1/4 crvene paprike
  • 50 g brokule
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 1 kašičica susama

Sastojci za sos

  • 1 kašičica tahinija
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1 kašičica vode
  • So i biber po ukusu

Priprema

  1. Priprema piletine: Pileća prsa peći na tavi s malo maslinovog ulja (5-7 minuta po strani). Rezati na trakice.
  2. Kuhanje jaja: Jaje kuhati 8 minuta, oguli i rezati na četvrtine.
  3. Priprema povrća: Rezati krastavac, papriku, avokado. Brokulu kuhati (3-4 minute u kipućoj vodi).
  4. Priprema sastava: U zdjeli miješati kuhani slanutak, piletinu, povrće i jaje.
  5. Tahini sos: U maloj zdjeli miješati tahini, limunov sok, maslinovo ulje, so, biber i malo vode za razrjeđivanje. Prelijte sosom, posuti susamom i dobro miješati.
  6. Cherry paradajz po žeji

Vrijednosti po porciji

  • Kalorije: 385 kcal
  • Proteini: 35 g
  • Ugljikohidrati: 19 g
  • Masti: 23 g

Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme: 12-15 minuta