Sastojci

  • pileći file (oko 200g)
  • 1/2 crvene paprike (narezana na trakice)
  • 1/2 zelene paprike (narezana na trakice)
  • 1/2 tikvice ili brokule (narezana na kolutiće)
  • 1/2 crvenog luka (narezan na tanke kriške)
  • 1 češnja bijelog luka (nasjeckana)
  • 1/2 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašike soka limuna
  • 1/2 kašičica sušenog origana
  • 1/2 kašičica sušenog bosiljka
  • So i biber po ukusu
  • Svježi peršun za dekoracijuPovrće

Priprema

  • Zagrijati maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri.
  • Dodati nasjeckani crveni luk i bijeli luk, pa ih pržiti dok ne omekšaju, oko 2 minute.
  • Dodati paprike i tikvicu, te prži dok povrće ne postane mekano, ali još uvijek hrskavo, oko 5-7 minuta.
  • Dodati so i biber po ukusu
  • Posolite i pobiberite pileće filete sa obje strane. Dodaj sok od limuna, origano i bosiljak, te ostavi da odstoje 10-15 minuta.
  • U drugoj tavi zagrijati malo maslinovog ulja na srednje jakoj vatri.
  • Dodati filete i prži ih oko 5-7 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i budu potpuno pečeni.
  • Sastaviti povrće sa piletinom i poslužiti sa malo sviježeg preršuna.

Nutritivne vrijednosti (po porciji)

  • Kalorije: 225 kcal
  • Proteini: 20,1g
  • Ugljeni hidrati: 5g
  • Masti: 12.5g